Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται με τις επαφές από άτομο σε άτομο. Δυστυχώς αυτές οι λοιμώξεις είναι πολύ συχνές ανάμεσα στους εφήβους. Μερικές από αυτές τις παθήσεις εάν παραμείνουν αθεράπευτες μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα, όπως στειρότητα αλλά ακόμα και το θάνατο όπως στην περίπτωση του ιού HIV.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που αυτές οι παθήσεις μεταδίδονται τόσο εύκολα είναι οι εξής, πρώτον γιατί πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να κολλήσουν μόνο μετά από σεξουαλική επαφή. Μια λανθασμένη εντύπωση εφόσον αυτές μεταδίδονται και μέσω του δέρματος που πάσχει (κοψίματα, δάκρυα και άλλα υγρά του σώματος) και δεύτερον γιατί πολλοί από αυτούς που πάσχουν, δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν πάντα συμπτωματολογία. Παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος είναι οι σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία και η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Τέτοιες παθήσεις είναι τα χλαμύδια, τα κονδυλώματα, ο έρπις, η γονόρροια, η σύφιλη, οι τριχομονάδες και οι ιοί της ηπατίτιδας B και του H.

Για την αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων ή συμβουλευτική μπορείτε να κλείσετε ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο του ιατρείου τις εργάσιμες ώρες και ημέρες