Υποσπαδίας

Είναι η πάθηση στην οποία το στόμιο της ουρήθρας δεν ανευρίσκεται στην κορυφή της βαλάνου, αλλά σε οποιαδήποτε θέση κατά μήκος της πρόσθιας επιφάνειας του πέους από το περίνεο έως την βάλανο. Σε αυτή την πάθηση μπορεί επίσης το πέος να έχει μια κάμψη προς τα εμπρός αυτή η κατάσταση ονομάζεται χορδή.

Η χορδή μπορεί να οφείλεται στην κατανομή του δέρματος, στο μέγεθος της ουρήθρας ή στην ανάπτυξη των σηραγγωδών σωμάτων. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας ο υποσπαδίας θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί έως την ηλικία ενός έτους. Τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι έφηβοι που έχουν χειρουργηθεί για υποσπαδία στο παρελθόν είναι ουρηθρο-δερματικά συρίγγια, φτωχή ροή και δυσκολία στην εκσπερμάτιση, στενώματα της ουρήθρας, παραμένουσα χορδή αλλά και κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Η αποκατάσταση αυτών θεωρείται σημαντική για την φυσιολογική λειτουργία αλλά και την ψυχολογία του ατόμου.

Για την αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων ή συμβουλευτική μπορείτε να κλείσετε ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο του ιατρείου τις εργάσιμες ώρες και ημέρες