ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Τι είναι η υπο ειδικοτήτα του Παιδοουρολόγου / Ουρολογου Παιδων;

Η Παιδο-Ουρολογία, απευθύνεται σε νεογνά, παιδιά και έφηβους που έχουν ανάγκη διαγνωστικής προσέγγισης και θεραπευτικής αντιµετώπισης σε συγγενείς και επίκτητες χειρουργικές παθήσεις του ουρο-γεννητικού συστήματος.
Ειδικότερα, πραγµατοποιούνται χειρουργική θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών διαφοροποίησης του φύλου, παθήσεων των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, της υδρονέφρωσης (αποφρακτικών ουροπαθειών), της λιθίασης, καθώς και όγκων του ουρογεννητικού συστήµατος.
Η υπο-ειδικότητα της παιδο-ουρολογίας συµπεριλαµβάνει τον τοµέα της προγεννητικής συµβουλευτικής, που ασχολείται αποκλειστικά με το έµβρυο και διαγιγνώσκει παθήσεις, όπως οι συγγενείς ανωµαλίες του ουρο-γεννητικού συστήµατος. Σκοπός της είναι η έγκαιρη διάγνωση και πληροφόρηση των γονέων προκειµένου να αντιµετωπιστεί κατάλληλα οποιαδήποτε ανωµαλία, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει το άγχος τους.

Ο Παιδοουρολόγος ειναι αρμόδιος για αγόρια και για κορίτσια;

Oι παθήσεις που απαντώνται συχνότερα αφορούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Τέτοιες είναι οι λοιµώξεις του ουροποιητικού, η κυστεο-ουρητηρική παλινδρόµηση και οι αποφρακτικές ουροπάθειες.
Τα αγοράκια εµφανίζουν πιο συχνές ανωµαλίες των γεννητικών οργάνων (φίµωση, υδροκήλη, βουβωνοκήλη, κρυψορχία και υποσπαδία).

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι ενα χειρουργείο σε παιδί με ουρολογική πάθηση;

Ειναι κατανοητό πως κάθε πάθηση είναι ξεχωριστή. Οστόσο η σύγχρονη παιδο-ουρολογία διαθέτει σύγχρονο εξοπλισµό (ειδικά λεπτά ενδοσκόπια και ουρητηροσκόπια) και εφαρµόζονται µοντέρνες και πρωτοποριακές µέθοδοι (ελάχιστα επεµβατικές, όπως η λαπαροσκόπηση).

Είναι αναγκαίο να επισκευθώ προληπτικά ενα Παιδοουρολόγο;

Η πρόληψη σε θέματα υγείας ειναι θεμητή για όλους μας ανεξάρτητα απο την ηλικία μας. Εάν βλέπετε καποια διαφορά στην καθημερινότητα του παιδιού σας ή ακόμα και στα πλαίσια της τυπικής εξέτασης απο παιδοουρολόγο μπορείτε να λάβετε ενημέρωση που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας πάθησης ή να μειώσετε το άγχος που μπορεί να έχετε

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Κλείστε το ραντεβού σας

Ουρολόγος Παίδων. MD, FEBU, FEBPU
Υπεύθυνος Παιδοουρολογικού Τμήματος Μητερα

Καλέστε μας στο 210 72 42 272